Berger-porta

Konyhafestés és előszobacsinosítás

Legutóbbi home-staging posztom beígért folytatásaként itt a konyha és az előszoba funkcionális és esztétikai tuningjának története.

A kiinduló állapot nem voltak túl rózsásak: a kékes márványhatású csempe és a fóliázott bükk konyhafrontok nem épp a 2017-es esztétikai igényeket elégítették ki. Első ötletként az merült fel, hogy a gépek cseréje nélkül csak a csempe és a bútor festésére, és a munkapult festésére fog sor kerülni. Tulajdonosi kérésre végül a mosógép kikerült a konyhába, új sütő, és elszívót vettünk, és beépítésre került egy mosogatógép is. A földön lévő csempére vízálló Swiss Krono laminált padlót vettünk az SBS parkettától.

A festés a szokásos módon zajlott:

  1. Tisztítás
  2. Tikkurilla Otex egy rétegben
  3. A pluszba vett ikeás ajtó törtfehér színéhez kevertetett oldószeres festék két rétegben(ha emlékezetem nem csal, Trinát)

Előtte:

Az új padló mindenképp szükséges volt:

 

És utána:

 

Nagy szerencsénk volt a konyhaszekrénnyel, mert a formavilága ideális átfestve, ráadásul az Ikea pontosan ilyen osztású ajtót árul Bodbyn néven. A műanyag székek már megvoltak, ahelyett nem vettünk újat, a laminált beton hatású pult pedig szintén Ikea. Minden meglévő bútorelemet felhasználtunk, szóval ez egész környezetbarát felújítás volt, és szerintem elég nagy a különbség 🙂

Az előszoba szintén elég durva volt, a földön a márványos(?), a falon meg a mélybordó csempével. Pluszba jött még az egészen gagyi előszobafal, ami átkerült a kisebb lakásba, ahol kevésbé volt zavaró.

Itt is a konyhában alkalmazott vízálló lamináltat fektettük le, a Jyskből került ide egy antik hatású tükör, az Ikeából meg pár rendes kabátakasztó. A fehér bőr tűzött ülőke korábban is megvolt, és az új koncepcióba is tökéletesen illett. A falicsempét a fent ismertetettek szerint festettem. A változás szerintem elég meggyőző 🙂

Előtte:

 

És utána:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!